Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ας σταματήσουν επιτέλους τα ψέματα και η παραχάραξη και διαστρέβλωση της αλήθειας, προς ίδιο και μικροπαραταξιακό όφελος.



  Σε όλη την προεκλογική περίοδο εκ μέρους της παράταξης του κ. Σφυρή και αυτών που στηρίζουν τον συνδυασμό του, γίνεται αγωνιώδης προσπάθεια να προβληθεί το έργο της παράταξης και των μελών της, με πομπώδεις, στομφώδεις και αρκετές ψευδείς αναρτήσεις στις οποίες ότι έγινε στην τετραετία 2006 - 2010 και από όποιο φορέα υλοποίησης και αν έγινε, παρουσιάζεται σαν δικό τους έργο, λες και ο λαός δεν έχει μνήμη και κρίση να ξέρει τι και πως παρέλαβε ο κ. Σφυρής, από τον τότε Δήμαρχο Δημήτρη Καμιζή το 2006 και τι χάλι και χάος μας παρέδωσε το 2010. Για όλα αυτά υπάρχουν ντοκουμέντα που ο Δήμαρχός μας τα αναφέρει στον μοναδικής αξίας απολογισμό του. Σε όλες δε αυτές τις αναρτήσεις τεχνηέντως και δολίως αποφεύγεται οποιαδήποτε αναφορά σε οικονομικά στοιχεία γιατί η σύγκριση θα φέρει συμπεράσματα " καταπέλτες " για τον κ. Σφυρή και την παράταξή του. 
  Δεν νομίζω ότι πρέπει να σταθώ με εκτενή και ιδιαίτερο τρόπο στο ασόβαρο, ψεύτικο και " πονηρό " αυτών των αναρτήσεων. Ένα μόνο φτάνει να δείξει και να αποδείξει πολλά : Ο κ. Σφυρής και η παράταξή του κατόρθωσαν, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να χάσουν μέσα από τα χέρια τους το έτοιμο, ενταγμένο και χρηματοδοτημένο έργο της Αποχέτευσης του πρώην Δήμου Κρανιδίου, ύψους 13.000.000 ευρώ. Και για τις ευθύνες τους υπάρχουν και πορίσματα των ελεγκτικών αρχών αλλά και ομολογίες στα Μ.Μ.Ε των ίδιων των μελών της Παράταξής τους " ότι έκαναν γκάφα ".
  Όταν λοιπόν γίνεται αυτό, ποιος να δει σοβαρά τα γραφόμενά τους για έργα. Τι μπορούν να κάνουν πλέον, όταν χάνουν τα έτοιμα έργα; Ποιος να ξεχάσει το πως παρέδωσαν τον Δήμο διοικητικά, σε υποδομές, σε έμψυχο υλικό αλλά και σε μέσα, το 2010. Κακώς μάλλον χρησιμοποιώ την λέξη παρέδωσαν, γιατί ενώ το 2006 ο Δήμαρχός μας Δημήτρης Καμιζής τους παρέδωσε τον Δήμο με τόμους πρωτόκολλα, αυτοί το 2010 χάθηκαν, γιατί ήθελαν να κρύψουν και να κρυφτούν, κάτω από το βάρος και τις ευθύνες αυτών που δημιούργησαν. Και για όλα αυτά υπάρχουν αδιάψευστα  ντοκουμέντα και όχι η μαγική και κατασκευασμένη εικόνα που θέλει να εμφανίσει ο κ. Σφυρής.
  Άλλωστε όλα αυτά που αναφέρει η παράταξη του κ. Σφυρή κρίθηκαν από τους δημότες της Ερμιονίδας στις εκλογές του 2010. Το γνωρίζει αυτό και ο κ. Σφυρής και η παράταξή του. Το αποκρύπτουν και το αποσιωπούν τεχνηέντως και " δολίως " γιατί δεν έχουν τίποτα να προτείνουν για το σήμερα και γιατί ξέρουν ότι τους βαραίνουν τόσα " ατοπήματα ", με κορυφαία τον δεματοποιητή με το " ανάθεμα " στο Σταυρό Διδύμων και το έργο της αποχέτευσης του πρώην Δήμου Κρανιδίου που έχασαν, που πως να τα προσπεράσουν και τι να πουν στους δημότες.
  Είναι αγωνιώδης η προσπάθειά τους μέσα από αυτές τις αναρτήσεις να παραπλανήσουν και να εξαπατήσουν τους Δημότες μας και να τους υφαρπάξουν την ψήφο. Ξεχνούν βέβαια, όπως πάντα ξεχνούσαν το ότι ο λαός και μνήμη καλή έχει και κρίση και τιμωρεί τους παραχαράκτες της αλήθειας και τους απραγείς και ότι ο λαός για τα " έργα " του κ. Σφυρή και της παράταξής του μίλησε το 2010.
  Θέση αρχής της δημοτικής μας διοίκησης είναι ότι τα έργα ανήκουν στους δημότες μας και γίνονται για να τα απολαμβάνουν οι δημότες που άμεσα ή έμμεσα προσφέρουν τον οβολό τους στο ταμείο του Δήμου. Και σαφώς έχουν δικαίωμα να διεκδικούν, τα έργα να γίνονται σε άπλετο καθεστώς νομιμότητας, διαφάνειας, οικονομίας και σεβασμού ακόμα και του ενός ευρώ, όσον αφορά και την εκτέλεσή τους και την διαχείρησή τους.
  Ότι λοιπόν κάναμε σαν Δημοτική Διοίκηση, ανήκει στους δημότες μας για να το χρησιμοποιούν και να το χαίρονται. Τα έργα που κάναμε είναι έργα που θα μείνουν, αποτελούν υποδομές και τα κάναμε ανεξαίρετα προς όλους τους δημότες, ανεξάρτητα από το αν μας ψήφισαν ή δεν μας ψήφισαν και ενάντια στην λογική της 4ετίας του κ. Σφυρή, των ημετέρων και μη. Θεωρούμε ότι πράξαμε άριστα, γιατί αυτό σημαίνει για μας υπηρεσία στους δημότες και ταπεινότητα. Όμως είμαστε υποχρεωμένοι με βάση την δημοκρατική συνείδηση και συμπεριφορά μας, να αντισταθούμε στα ψεύδη και την προσπάθεια παραχάραξης των πάντων, παραπλάνησης των δημοτών και υφαρπαγής της ψήφου από τον κ. Σφυρή και την παράταξή του.
  Τελευταία έχουμε και στην Θερμησίας προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης και των κατοίκων της περιοχής από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου και υποψήφιο πάλι με την παράταξη του κ. Σφυρή, τον κ. Κατσάβελα. Ο πρόεδρος εναρμονισμένος στο πνεύμα της παράταξής του " διατυμπανίζει " σε κάθε κατεύθυνση πως αυτός έκανε δύο, από τα μεγάλα έργα που έγιναν στην Θερμησία, δηλαδή την λύση του αποχετευτικού και την ανάπλαση του δρόμου προς την εκκλησία της Θερμησίας. Θα σταθώ και θα παραθέσω στοιχεία, γιατί στους δημότες μας αρμόζει μόνο η αλήθεια και οποίος την αποκρύπτει και δεν την παραθέτει δεν έχει αφετηρία και τέλος τους δημότες, αλλά τα ίδια και αλλότρια συμφέροντα.
   Για την αποχέτευση : Η συγκεκριμένη επιλογή, λύση του χρόνιου προβλήματος και τεχνική εκτέλεση ήταν του ίδιου του Δημάρχου Δημήτρη Καμιζή καθώς και όλος ο χειρισμός του έργου. Και αυτό διότι τον απασχολούσε έντονα και καθημερινά το γεγονός ότι είχαν ξοδευτεί εκατομμύρια για τον περιβόητο " Βιολογικό Καθαρισμό της Θερμησίας " και τα πάντα είχαν εικόνα πλήρους εγκατάλειψης, διάλυσης και λεηλασίας. Και βρήκε μια απλή, εύκολη, αποτελεσματική και απείρως οικονομικότερη λύση μπροστά στα εκατομμύρια που είχαν πεταχτεί, για τον " Βιολογικό Καθαρισμό της Θερμησίας ". Και εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ερώτημα από πολλούς και από εμένα : Εντάξει ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμιζής με τις ικανότητές του έδωσε μια λύση εύκολη, άμεση, πρακτική και οικονομική προς όφελος των κατοίκων της Θερμησίας, που ίσως έπρεπε να είχε προβλεφθεί και προταχθεί, πριν " πεταχτούν " τόσα εκατομμύρια. Οι ελεγκτικές αρχές δεν πρέπει κάποια στιγμή να αποδώσουν τις ευθύνες σε αυτούς που έχουν για το συγκεκριμένο " έγκλημα " ; Σαφώς τα έξοδα των συνδέσεων των παροχών, πληρώθηκαν από τους κατοίκους της Θερμησίας και αυτό τους τιμά, αλλά η συνολική επιβάρυνση πλέον των νοικοκυριών είναι κατά πολύ μικρότερη της προηγούμενης και αυτό ομολογείται από κάθε πλευρά. Άλλωστε οι συνδέσεις συνήθως βαρύνουν τα νοικοκυριά και κάτι τέτοιο ακολουθήθηκε και στην Ερμιόνη. Θα ήταν σίγουρα καλύτερο την δαπάνη των συνδέσεων να την είχε αναλάβει η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ, αλλά δυστυχώς και αυτή ασφυκτιά και δεν μπορεί να συνέλθει οικονομικά ακόμα και σήμερα, κάτω από το χάος και τα βάρη που κληρονόμησε από την διοίκηση της παράταξης του κ. Σφυρή.
  Για την ανάπλαση του δρόμου : Ήταν καθ΄ολοκληρία έργο της παράταξής μας και της Δημοτικής  Διοίκησής μας, έργο και αυτό προσφορά στους κατοίκους της Θερμησίας. Με πρόταση δική μας εντάχθηκε στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ερμιονίδας για το 2013, με επωνυμία " Αναπλάσεις Κοινόχρηστων Χώρων ", προϋπολογισμού δαπάνης 80.000 ευρώ, στο οποίο προβλέπονταν αναπλάσεις στην Θερμησία, στους Φούρνους, που ήδη εκτελέστηκαν και στο Λουκαϊτι που έχει καθυστερήσει λόγω τεχνικών προβλημάτων και θα εκτελεστεί σύντομα. Εγκρίθηκε μετά από πρότασή μας, στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας ( ο κ. Σφυρής δεν έκανε καμία πρόταση ποτέ, για το Τεχνικό Προγράμμα, γιατί ως φαίνεται είχε και έχει μείνει στην κατ' αυτόν και την παράταξή του " ανθηρή " για τους δημότες, όχι όμως όλους αλλά ολίγους και εκλεκτούς, τετραετία 2006 - 2010 ). Δημοπρατήθηκε από την οικονομική επιτροπή του Δήμου μας, ανάδοχος με ικανή έκπτωση ήταν ο κ. Βλαχόπουλος. Εκτελέστηκε με επιβλέπουσα αρχή την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ερμιονίδας και την μηχανικό κ. Σουσάνα Καρανικόλα.
  Όσο για τις εξαγγελίες, την προσπάθεια παραχάραξης της αλήθειας και εκμετάλλευσης προς μικροπαραταξιακό και ίδιο όφελος του συγκεκριμένου έργου από τον σημερινό Πρόεδρο και υποψήφιο πάλι με την παράταξη του κ. Σφυρή, θα πω ότι ουδεμία σχέση είχε με το συγκεκριμένο έργο και θα παραθέσω την απόφαση - έγγραφο προς εμένα του 2013, του τοπικού Συμβουλίου Θερμησίας με την υπογραφή του Προέδρου στην οποία, μετά από πρόσκλησή μου, όπου μου προτείνει σαν Πρόεδρος και τοπικό Συμβούλιο τα έργα που επιθυμούν να ενταχθούν στο Τεχνικό Προγράμμα του Δήμου για το 2013. Και ως φαίνεται περίτρανα, ουδεμία αναφορά υπάρχει για το συγκεκριμένο έργο. 

  Κατά τα άλλα ο κ. Κατσάβελας και η παράταξη του κ. Σφυρή διατείνονται ότι αυτοί τα εκτέλεσαν, για να εξαπατήσουν τους κατοίκους, να παραχαράξουν την αλήθεια και να υφαρπάξουν την ψήφο των κατοίκων. 
  Τελειώνοντας για μια ακόμα φορά θα αναφέρω πως όπως ο λαός, που είχε και έχει  κρίση και γνώση και θέση και μίλησε το 2010, δεν ξεχνά και το ίδιο θα κάνει και στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές. Ο κ. Σφυρής και η παράταξή του μπορεί να φοβούνται την αλήθεια, όπως " ο διάολος το λιβάνι ", όμως αυτή πάντα φαίνεται και ο λαός με την κρίση, την μνήμη και την δύναμη της ψήφου του, όχι μόνο την αποκαθιστά, αλλά και την επιβάλει. 

Σταύρος Κούστας
Αντιδήμαρχος του Δήμου Ερμιονίδας
και 
υποψήφιος με την " ΔΥΝΑΤΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ " 
για το Τοπικό Συμβούλιο Ερμιόνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.