Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016



 mail στο blog

Γιάννης Γκιόλας: 
  Τι ρόλο έπαιξε  η Τράπεζα της    Ελλάδας  στις   δανειοδοτήσεις πολιτικών  κομμάτων και ΜΜΕ ?( βίντεο)






 ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ  Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤτΕ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ
Συνεχίστηκαν  χθες οι εργασίες της  εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα  ΄΄θαλασσοδάνεια΄΄  που πήραν τα τελευταία χρόνια από τις Τράπεζες πολιτικά κόμματα και επιχειρήσεις  ΜΜΕ.

Στη επιτροπή κατέθεσε χθες η  Διευθύντρια Εποπτείας   Πιστωτικού Συστήματος  της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Σταυρούλα  Παπαγιαννίδου.

Η  Διεύθυνση  Εποπτείας  Πιστωτικού Συστήματος της ΤτΕ  είναι επιφορτισμένη  με την εποπτεία  των Τραπεζών  και των επιχειρήσεων-οργανισμών του χρηματοπιστωτικού τομέα..

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ – και μέλος της επιτροπής – Γιάννης Γκιόλας υπέβαλε σειρά ερωτημάτων στη μάρτυρα για  καίρια ζητήματα όπως:

Ποιος ήταν ο ρόλος της Τράπεζας της Ελλάδας  στις δανειοδοτήσεις , από διάφορες Τράπεζες, που έπαιρναν ανεξέλεγκτα  κόμματα και ΜΜΕ?

Τι έκανε η ΤτΕ   πέρα από διαπιστώσεις, μπορούσε να πάρει μέτρα, να επιβάλλει κυρώσεις?

Πώς και πότε  θα αποπληρωθούν  ανακυκλούμενα δάνεια εκατομμυρίων ευρώ που λάμβαναν  επιχειρήσεις ΜΜΕ?

Θα έπρεπε ,η όχι,  η Τράπεζα της Ελλάδας να είχε προβλέψει τη ΄΄φούσκα΄΄ που έσκασε από το 2010 και μετά , με τα δάνεια που δίνονταν αφειδώς  ?

Περισσότερα   για τις απαντήσεις  της κ. Παπαγιαννίδου στις ερωτήσεις – και εύλογες απορίες- του βουλευτή Αργολίδας  Γιάννη Γκιόλα, στο βίντεο που ακολουθεί…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.