Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Διαχείρηση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο και το πολυσυζητημένο εργοστάσιο διαχείρησης των απορριμμάτων του κ. Τατούλη. Πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία από τον συναγωνιστή δημοσιογράφο της " Ελευθερίασ " Καλαμάτας Ηλία Μπιτσάνη.

  Από το φθινόπωρο του 2013 με αλλεπάλληλα άρθρα στην "Ελευθερία" είχα καταγγείλει την αθλιότητα, το παράλογο και το ληστρικό της υποχρέωσης να παραδίδουν οι δήμοι της Πελοποννήσου για 30 περίπου χρόνια εγγυημένη ποσότητα σκουπιδιών στον εργολάβο όταν με όλους τους τρόπους ζητείται η μείωση του όγκου των παραγόμενων σκουπιδιών και παράλληλα η αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης από τους δήμους. Οι δήμαρχοι (πλην Νίκα) έκαναν την πάπια για να μην στεναχωρήσουν τον Τατούλη και χάσουν τις χρηματοδοτήσεις.
   Στις 10 Μαϊου σε συνέντευξη στην "Ελευθερία" ο Νίκος Χουντής αποκάλυπτε ότι το στοιχείο αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κοπεί η χρηματοδότηση του έργου:
«Αλλά ας δούμε και το διαγωνισμό ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Πελοποννήσου. Ενα έργο που σχεδιάστηκε, όπως τελικά αποδείχτηκε, όχι για να εξυπηρετήσει τους πολίτες αλλά για να συνδράμει το εργολαβικό σχήμα που επιχείρησε να τον αναλάβει.
Βάζοντας όρο εγγυημένης παραγόμενης ποσότητας απορριμμάτων για 27 χρόνια, όχι μόνο δεν υπολόγισε τον πολίτη, αλλά παραβίασε ουσιώδη ευρωπαϊκή νομοθεσία και τελικά έχασε τη χρηματοδότησή του. Και καθυστέρησε την Πελοπόννησο τρία ολόκληρα χρόνια από την επίλυση του προβλήματος. Να πώς και γιατί αναλώνεται ο χρόνος χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα για τη διαχείριση του σοβαρού θέματος των απορριμμάτων προς όφελος των πολιτών».
   Ουδείς ενδιαφέρθηκε για την αποκάλυψη, αλλά λίγες ημέρες μετά τον πρώτο γύρο των εκλογών η "Ελευθεροτυπία" επιβεβαίωσε με στοιχεία την πληροφορία που προαναφέρθηκε. Κυβερνητικοί και Τατούλης (μετά Νικολάκου βεβαίως, βεβαίως) έκοψαν πέταλο καταγγέλοντας ότι αυτά είναι ψέματα, είναι χαλκευμένα από παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, πηχυαία πρωτοσέλιδα "κατατρόπωναν" όσους διαφωνούσαν με τον άξονα, μέχρι ο Μανιάτης έτρεξε νύχτα να προλάβει το συκοφαντικό πανηγύρι.
   Και τώρα ήρθε η Real News - άλλη που δεν ήξερε τίποτε προεκλογικά - για να επιβεβαιώσει απολύτως τις καταγγελίες και το γεγονός ότι όλα είναι σε γνώση των αρμόδιων υπουργών. Μούγκα από κυβερνητικούς και περιφερειακούς παράγοντες, οι εκλογές τελείωσαν, τα ψέματα έπιασαν τόπο και τώρα δεν πολυκόβονται. Και εκείνοι που δούλεψαν σαν παπαγαλάκια του συστήματος, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Η δουλειά έγινε και ας πάει να κουρεύεται η αξιοπιστία της δημοσιογραφίας.
  
Σημείωση.
  Ίσως ο συναγωνιστής Ηλίας Μπιτσάνης δεν γνωρίζει τους αγώνες της Δημοτικής Αρχής του Δημήτρη Καμιζή και του ιδίου του Δημάρχου μας, ενάντια στα σχέδια και τις επιλογές του κ. Τατούλη και της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο θέμα της διαχείρησης των απορριμμάτων, μιας και ο Δήμος Ερμιονίδας ήταν στην " προνομιούχο " θέση να γευθεί πρώτος τα πολλαπλά δεινά της επιλογής του δεματοποιητή. Και σαφώς δεν γνωρίζει τις προσφυγές του Δήμου μας και του Δημάρχου στην Δικαιοσύνη και στο Συμβούλιο Επικρατείας. Όλα αυτά τα στοιχεία είναι στην διάθεσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.