Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Μέρος της εισήγησης του Αντιδήμαρχου Δήμου Ερμιονίδας Σταύρου Κούστα για την κατάσταση στο χώρο του δεματοποιητή στο " Σταυρό Διδύμων "


Εισήγηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερμιονίδας
.                  Καταδικάζουμε στο λαό της Ερμιονίδας τις πρωτοβουλίες και τις ενέργειες των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών Κρανιδίου και Ερμιόνης για το άνοιγμα μιας ανεξέλεγκτης χωματερής στο «Σταυρό Διδύμων» με το πρόσχημα της εγκατάστασης του δεματοποιητή, γεγονός που το είχαμε προβλέψει και καταγγείλει πριν την εγκατάσταση.
Η συγκέντρωση των απορριμμάτων είτε δεματοποιημένων είτε αδεματοποίητων ολόκληρης της Ερμιονίδας στη θέση «Σταυρός Διδύμων» και μάλιστα χωρίς να έλθουν και του Δήμου Επιδαύρου, επιβάρυνε και επιβαρύνει το φυσικό περιβάλλον και την ποιότητα ζωής των κατοίκων όχι μόνο των Διδύμων και των Φούρνων, αλλά και ολόκληρου του Δήμου.
Επιπλέον η κατάσταση στο «Σταυρό Διδύμων» δίνει την πιο άσχημη και αλγεινή εικόνα στους επισκέπτες του Δήμου μας, μιας και είναι η πρώτη εντύπωση που σχηματίζουν ευρισκόμενοι ακριβώς στην είσοδο του Δήμου μας.
Η οικονομική επιβάρυνση από τη λειτουργία του δεματοποιητή, αλλά και από το κόστος της μεταφοράς των δεμάτων (το οποίο σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Περιφερειάρχη κ.Τατούλη και τον διεθνή διαγωνισμό για το εργοστάσιο ολικής διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου που θα γίνει στις 23 Δεκέμβρη θα βαρύνει τον Δήμο μας) είναι λίαν επιεικώς δυσβάστακτο βάρος, δημιουργεί συνθήκες οικονομικής ασφυξίας για τον Δήμο μας. Ήδη η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και ενόψει της κατάρτισης του προϋπολογισμού του 2012 αναφέρει ανεπανόρθωτες συνέπειες αυτού του γεγονότος (πιθανότητα να μην υπάρξει προϋπολογισμός ή αναγκαιότητα λήψης ανήκουστων μέτρων σε βάρος της ασφάλειας και της οικονομικής κατάστασης των δημοτών). Η ολέθρια αυτή πολιτική που επιλέχθηκε από τις προηγούμενες διοικήσεις των Δήμων Κρανιδίου και Ερμιόνης, οδηγεί τον Δήμο μας στην κατάσταση αυτή, ενώ εξυπηρέτησε και εξυπηρετεί σχέδια περιορισμού των δικαιωμάτων και εξάλειψης της αξιοπρέπειας των συμπολιτών μας με τη άνευ όρων παράδοση στην πολιτική και στις άνομες διαθέσεις των σκοτεινών συμφερόντων των ολίγων. 
                 Καταδικάζουμε απερίφραστα την υποκριτική στάση όλων όσων εμπνεύστηκαν, προκάλεσαν, πρωτοστάτησαν και συνέργησαν σε αυτό το έγκλημα κληροδοτώντας  στο Δήμο Ερμιονίδας μια κατάσταση ήδη διαμορφωμένη η οποία πολύ δύσκολα θα είναι ιάσιμη και επανορθώσιμη. 

 Δίδυμα Δευτέρα 19 - 12 - 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.