Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Έχετε ιστορική ευθύνη εσείς κ. Αντωνόπουλε και η Δημοτική Παράταξη του κ. Σφυρή για την κατάσταση στον χώρο του « Σταυρού Διδύμων ».

      Η τοποθέτηση και λειτουργία του δεματοποιητή στον χώρο του Σταυρού Διδύμων (είσοδος του Δήμου μας) ήταν «έμπνευση» και δημιούργημα της προηγούμενης Δημοτικής Διοίκησης του κ. Σφυρή της οποίας είσαστε και Αντιδήμαρχος. Μάλιστα πρωταγωνιστήσατε μαζί με τον κ. Σφυρή και το τότε Τοπικό Συμβούλιο Διδύμων στις κινητοποιήσεις και το κλείσιμο του δρόμου, για να εγκατασταθεί στο συγκεκριμένο χώρο ο δεματοποιητής (υπάρχει και σχετικό βίντεο).
Εξαπατήσατε και εγκλωβίσατε τους κατοίκους των Διδύμων, ότι δήθεν θα τους φτιάχνατε ένα «παράδεισο», από τον οποίο μάλιστα θα πότιζαν και τα χωράφια τους με το νερό από τα υγρά απόβλητα του βιολογικού καθαρισμού του δεματοποιητή (έγγραφο 1). Ένα χρόνο αργότερα έρχονται οι αναλύσεις των υγρών αποβλήτων του δεματοποιητή, τις οποίες έχουμε δημοσιοποιήσει, αναλύσεις που είναι καταπέλτης και κόλαφος στις προσδοκίες, τις εξαγγελίες και τις υποσχέσεις σας.
Επιδιώξατε και αποδεχτήκατε τη λειτουργία του δεματοποιητή στο συγκεκριμένο χώρο, χωρίς να υπάρχει καμία προοπτική απομάκρυνσης των δεμάτων προς ολική διαχείριση και την δόλια αυτή στάση σας προσπαθήσατε δημόσια να την εξαγνίσετε με το «ΜΕ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ» του επικεφαλή σας κ. Σφυρή στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δημιουργήσατε ένα τεράστιο πρόβλημα στην καθαριότητα, διότι η «πανάκεια» των πάντων ο δεματοποιητής, όπως τον εμφανίζατε, αδυνατεί να διαχειριστεί αρκετές κατηγορίες απορριμμάτων όπως με έγγραφό της (αριθμός 2) αναφέρει η ανάδοχος εταιρεία ΑΛΚΤΗΡ και δεν φροντίσατε να υπάρξει η οποιαδήποτε μέριμνα για αυτά.

Χρεώσατε  τους δημότες, σε φοβερά δύσκολες για αυτούς οικονομικά εποχές, με το ποσό των 550.000€ τουλάχιστον ετήσια για τη λειτουργία του δεματοποιητή, χωρίς να λύνεται το πρόβλημα των απορριμμάτων, μιας και τα δεματοποιημένα απορρίμματα ενάμισι χρόνο τώρα παραμένουν εκεί χωρίς να φαίνεται στον ορίζοντα άμεση λύση στο θέμα της απομάκρυνσης τους προς ολική διαχείρηση.
 Για αναλογιστείτε με αυτό το τεράστιο ποσό των 550.000€ ετήσια τι θα μπορούσαμε να κάνουμε σε μια άλλη κατεύθυνση διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω της «ανακύκλωσης στην πηγή» και της «κομποστοποίησης» που εμείς έχουμε σαν θέση και προωθούμε.
Και όλα όταν εμείς σαν Δημοτική Παράταξη πολύ πριν λειτουργήσει ο δεματοποιητής του Ιούλιο του 2010 με έγγραφο (αριθμός 3) του επικεφαλής μας και σημερινού Δημάρχου Δημήτρη Καμιζή στον τότε Περιφερειάρχη κ. Χατζημιχάλη αναφέρουμε προφητικά και ενάντια στις εξαγγελίες σας για «παράδεισο» ότι ο χώρος του «Σταυρού Διδύμων» θα γίνει χώρος ανεξέλεγκτου ΧΑΔΑ.

Εμείς λοιπόν που τα είχαμε προβλέψει και είμαστε σίγουροι για αυτή την εξέλιξη μέσα στο πρόγραμμά μας το προεκλογικό του 2009, δίνουμε το στίγμα για το τι θα γίνει στον χώρο του δεματοποιητή και την προοπτική επίλυσης του προβλήματος των απορριμμάτων. Δεν υποσχεθήκαμε, όπως ψευδώς αναφέρετε, μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Α.Λιοσίων και σας προκαλούμε στο σημείο αυτό. Η θέση μας για μεταφορά απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Α.Λιοσίων είναι στο πρόγραμμα της παράταξης πριν τις εκλογές του 2006 και κάτι τέτοιο τότε ήταν εφικτό δεδομένου ότι και άλλοι Δήμοι της Αργολίδας (Άργους, Μυκηνών κλπ) μετέφεραν εκεί τα απορρίμματα καθόσον ήταν τότε νόμιμο από το καθεστώς που επικρατούσε.

Τα απορρίμματα στο «Σταυρό Διδύμων» δεν τα φέραμε εμείς. Ο επικεφαλής σας κ.Σφυρής που ήταν τότε Δήμαρχος με έγγραφό του (αριθμός 4) δίνει εντολή τον Ιούλιο του 2010 για μεταφορά των απορριμμάτων σε αυτό το χώρο.
Και η πολιτική σας υποκρισία έφτασε στο έπακρο όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν ψηφίσατε την μελέτη αποκατάστασης του παλαιού ΧΑΔΑ στο «Σταυρό Διδύμων», ύψους 73.000€ από ίδιους πόρους του Δήμου, όταν η μελέτη αυτή έχει συνταχθεί με βάση τις προδιαγραφές και τα έγγραφα των υπηρεσιών και τυγχάνει όλων των εγκρίσεων. Θέλετε ή δεν θέλετε την αποκατάσταση του παλαιού ΧΑΔΑ και το ξεκίνημα της εξάλειψης του αναθέματος που εσείς δημιουργήσατε στην περιοχή των Διδύμων;Με την κοινωνία των Διδύμων και το Τοπικό της Συμβούλιο είμαστε σε επικοινωνία, συνεργασία και στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες που έχουν παρθεί (έγγραφο αριθμός 5,6). Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Σερέτης είναι μέλος της Παράταξής μας και οι πρωτοβουλίες που έχει πάρει στο θέμα των απορριμμάτων εκφράζουν την Παράταξη μας και σε αυτές συμμετέχουμε ενεργά.

Εμείς λοιπόν, που είχαμε ξεκάθαρη θέση και είχαμε μιλήσει και σκιαγραφήσει αυτό που υπάρχει σήμερα, έχουμε κάθε δικαίωμα να μιλάμε και να ανθιστάμεθα σε αυτή τη κατάσταση και αυτό διαφαίνεται μέσα από τα έγγραφά μας από την αρχή της ανάληψης των ευθυνών του Δήμου (έγγραφα 7,8,9) με αποκορύφωμα το έγγραφο του Δημάρχου στις 28/11/2011 προς τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου και τον Συνήγορο του Πολίτη, στο οποίο τους καλεί σε επιτόπια μετάβαση και άμεση παρέμβαση προς κάθε υπεύθυνο ώστε να τακτοποιηθεί ο χώρος του «Σταυρού Διδύμων» και πιθανά να αποδοθούν ευθύνες σε όσους έχουν (αριθμός 10). Εσείς κύριε Αντωνόπουλε και η Δημοτική σας Παράταξη δημιουργήσατε το ανάθεμα στο «Σταυρό Διδύμων» όντας δέσμιοι άνομων και σκοτεινών συμφερόντων και η «πολιτική σας αναίδεια» είναι ότι εσείς θέλετε να εξαγνιστείτε πολιτικά και κοινωνικά καταγγέλλοντας τα ίδια σας τα έργα.
Εμείς αυτή τη κατάσταση την βρήκαμε διαμορφωμένη και για εμάς είναι τουλάχιστον αυτή τη στιγμή δέσμια λύση σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό. Όμως πρέπει να ξέρετε και εσείς και οι δημότες μας ότι από τη πρώτη στιγμή δώσαμε άλλη κατεύθυνση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων με την «ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ» και την πρόσφατη πρότασή μας για ένταξη στο Ταμείο Συνοχής Έργου ύψους 2.400.000€ που θα περιλαμβάνει α) μελέτη αποκατάστασης των 3 ΧΑΔΑ (Δισκούρια, Κρόθι, Ρορρό), β) αποκατάσταση των τριών προαναφερομένων ΧΑΔΑ, γ) μελέτη χωροθέτησης κάδων και αποκομιδής οργανικών υπολειμμάτων, δ) μελέτη συστήματος κομποστοποίησης, ε) προμήθεια και τοποθέτηση συστήματος τεσσάρων μηχανικών κομποστοποιητών με τα παρελκόμενα και ενός χώρου ωρίμανσης κομποστοποίησης.
Εμείς λοιπόν έχουμε πρόγραμμα, δουλεύουμε ακατάπαυστα και μεθοδικά ώστε ο Δήμος μας να οδηγηθεί σε άλλες λύσεις όσον αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων. Έχουμε λοιπόν δικαίωμα να είμαστε υπερήφανοι για τις θέσεις μας, για τις πράξεις μας και για τις δράσεις μας.
Και ο λαός έχει μνήμη και δεν ξεχνά. Υπάρχουν και ντοκουμέντα που όλοι τα έχουν διαβάσει και τα έχουν δει. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την σπουδή και τις κινητοποιήσεις σας ώστε ο Δήμος μας να είναι ο πρώτος που ζητά να εγκατασταθεί ένας από του 12 υπερτιμημένους δεματοποιητές του τότε Περιφερειάρχη κ. Αγγελόπουλου όταν μέχρι σήμερα σε όλη την Πελοπόννησο έχουν εγκατασταθεί μόλις 3. Η αγωνιώδης και υποκριτική προσπάθεια να «εξαχνιστείτε» δεν βρίσκει έδαφος και οπαδούς. Γιατί όλοι ξέρουν και γνωρίζουν ότι αυτό που σήμερα καταγγέλλετε είναι δικό σας έργο, εσείς το δημιουργήσατε και ο λαός έχει μνήμη και κρίση.      

Σταύρος Κούστας

Αντιδήμαρχος Δήμου Ερμιονίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.