Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Σταύρος Κούστας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας





Στο κατώφλι της 1ης Γενάρη 2011... 

  40 μέρες έμειναν για την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Καλικράτειας Δημοτικής Αρχής. Όσο και αν το εκλογικό αποτέλεσμα δίνει αφορμές για αναλύσεις, επιβεβαιώσεις, απογοητεύσεις, εκδικήσεις και εντάσεις, η εντολή του Λαού είναι σαφής : Να διαχειριστούμε κατά τον ηπιότερο και ωφελιμότερο για τους Πολίτες μας τρόπο, το νέο Πολιτικό και Κοινωνικό γίγνεσθαι που επιβάλλει ο Καλικράτης και με σύνεση, διαφάνεια και αποτελεσματικότητα στο έργο μας, να πείσουμε και τον τελευταίο Πολίτη ότι είμαστε άξιοι της εμπιστοσύνης και της λαϊκής εντολής που πήραμε. Η φωνή του Λαού βοά στα αυτιά μου : 
  • Πολιτική σεβασμού, με τον Άνθρωπο, για τον Άνθρωπο!!!
  • Διαφάνεια σε όλα τα κέντρα λήψης των αποφάσεων!!! 
  • Άμεση δυνατότητα πρόσβασης στα κέντρα λήψης των αποφάσεων, ενημέρωση και δραστηριοποίηση σε συγκεκριμένες δράσεις, των Πολιτών !!!
  • Άμεσα και εμφανή αποτελέσματα σε θέματα που φαντάζουν ... μικρά, αλλά είναι πολύ μεγάλα!!!
  • Ανασύσταση του θριμματισμένου και ανερμάτιστου κοινωνικού μας ιστού!!!
  • Ανάδειξη και μορφοποίηση των παραγωγικών δυνάμεων και της δράσης τους!!!
  • Επέμβαση και δράση με γνώμονες την υποδομή και τον σεβασμό ακόμα και στο 1 ευρώ!!!
  Καθημερινά από την επομένη της εκλογής της Παράταξής μας και εμού του ιδίου, όλοι οι Πολίτες όπου με βρίσκουν και τους βρίσκω συζητούν μαζί μου στο παραπάνω πλαίσιο και ¨μήκος κύματος¨. Και σαφώς εκφράζουν το κοινό αίσθημα και την απαίτηση της Κοινωνίας. Και απέναντι σε αυτό όχι απλά είμαστε υποχρεωμένοι αλλά έχουμε και ιστορική ευθύνη.
Η 1η Ιανουαρίου δεν θα είναι καθόλου εύκολη... Υπάρχουν πληγές που άμεσα πρέπει να κλείσουν και όσες δεν μπορούν άμεσα πρέπει να επουλωθούν...
  Το σκοτεινό και απροσδιόριστο της κατάστασης των δύο πρώην Δήμων και όσον αφορά τα οικονομικά αλλά και τα έργα που είναι σε εκκρεμότητα. Γιαυτό η διαδικασία παράδοσης δεν είναι καθόλου τυπική αλλά έχει βαρύτατη σημασία!!! Θα πρέπει να τηρηθούν στο έπακρο τα νόμιμα και οι διατάξεις και για αυτό δεν έχουν μόνο ευθύνη αυτοί που θα παραδώσουν αλλά και εμείς που θα αναλάβουμε!!! Όλα πάντως πρέπει να γίνουν σε καθεστώς διαφάνειας και ευθύνης!!! Και ο νοών νοείτω...
  •  Υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ( περιβάλλον, διαχείρηση σκουπιδιών, αποχετευτικό, ύδρευση ), που δεν μπορούν να περιμένουν και που από τις 2 του Γενάρη θέλουν αντιμετώπιση!!!
  • Η αναζήτηση του νέου διοικητικού μοντέλου του Δήμου που σίγουρα θα επιβάλλει αναδιαρθρώσεις σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε υποχρέωση με αξιοκρατία, νομιμότητα και διαφάνεια να προχωρήσουμε πείθοντας και το προσωπικό και την Κοινωνία μας για το αδιάβλητο και νόμιμο των επιλογών μας.
  • Η συνύπαρξη πλέον των τοπικών κοινωνιών μέσα από τα τραυματικά κατάλοιπα του παρελθόντος, τους ανταγωνισμούς, τις αντιθέσεις και τις ακραίες τοπικιστικές κορώνες που έχουν ακουστεί και ακούγονται.
  • Η δυσχερής πολιτική και οικονομική συγκυρία που σίγουρα μας περιορίζει και μας επιβάλλει σε πολλά σημεία τρόπο πλεύσης.
  Τέλος πάντων το τοπίο είναι γνωστό σε όλους, γιατί δεν το έφερε ο Καλικράτης... Το ζούμε καθημερινά καιρό τώρα!!! Εμείς όμως, οι ¨εκλεκτοί¨ του Λαού μας, έχουμε σαφή εντολή και υποχρέωση :
  • Να φανούμε συνεπείς με αυτά που είπαμε και για τα οποία μας ψήφισε ο Λαός.
  • Να σμίξουμε μέσα από την διαφορετικότητα τον κόσμο και τις κοινωνίες μας.
  • Να επιτεθούμε στα μικρά προβλήματα με αντίληψη, σχέδιο, λογική υποδομής και διαφάνεια, έτσι ώστε όλα αυτά μαζί να συνθέσουν το ¨παζλ¨ του άλλου κόσμου που θέλουμε, μπορούμε και πρέπει να φτιάξουμε.
  • Να σεβαστούμε ακόμα και το 1 ευρώ που ξοδεύουμε και με καθεστώς διαφάνειας να πείθουμε καθημερινά τον Πολίτη ότι πάει σε έργα υποδομής και όχι σε ¨χολυγουντιανές¨ πρακτικές και εκδηλώσεις. Κανένα ευρώ χαμένο!!!
  • Να αποκαταστήσουμε την χαμένη και να εξαλείψουμε την νοσηρή και προς ίδιον όφελος σχέση Πολίτη και Δήμου, ώστε η πολιτική στην μικρή μας Κοινωνία να γίνει φερέγγυα.
  • Να επιβάλλουμε πρώτα σε εμάς και μετά στον Τόπο μας Ατομικό, Πολιτικό και Κοινωνικό Πολιτισμό. Γιατί τότε μόνο θα έρθουμε κοντά, θα μάθουμε να μιλάμε ¨ήρεμα... ήρεμα και απλά¨, όπως λέει ο Ποιητής και θα δημιουργήσουμε το ευρύ και πλατύ κίνημα των αλλαγών, των ρήξεων και των ανατροπών που έχει ανάγκη ο Τόπος μας.
  Κάποιοι το αύριο των Εκλογών το μετέφεραν στα Πρωτοδικεία και τα Εκλογοδικεία.... Η θέληση του κυρίαρχου Λαού είναι καθαρή, σαφής και εκφρασμένη μέσα από Δημοκρατικότατες διαδικασίες. Δεν υπήρξε ούτε δημόσια φωνή αμφισβήτησης του αποτελέσματος, ούτε και από αυτούς που τρέχουν σήμερα στα Εκλογοδικεία!!!
   Εμείς είμαστε αλλού!!! Είμαστε εκεί που μας έστειλε ο Λαός!!! Είμαστε στην μάχη και τον ανένδοτο αγώνα με τα προβλήματα και τα συμφέροντα των ολίγων!!! 
  Μέσα λοιπόν τα κεφάλια!!! Ας σηκώσουμε τα μανίκια!!! Ας ανασκουμπωθούμε!!!Οι μέρες δεν θα είναι καθόλου εύκολες για όλους μας!!! Και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα ούτε να απογοητεύσουμε, ούτε και να αποτύχουμε!!!

Με τον άνθρωπο!!!
Για τον άνθρωπο!!!
Εμείς πάμε μπροστά!!!
Η Ερμιονίδα πάει μπροστά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.