Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016





Ο Γ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ  ΣΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
 Γιάννης Γκιόλας:   Ποιος ήταν  ο έλεγχος  από την  ΤτΕ
στις τράπεζες   για τη  χορήγηση επισφαλών δανείων;
( βίντεο)




ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΙΟΛΑΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ    ΣΥΡΙΖΑ  ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ    1      ΝΑΥΠΛΙΟ
ΤΗΛ - FΑΧ   27520-99454
Email    yiannispolitiko@hotmail.com                                                        12-10-16

 Ο    Διοικητής της  Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννης Στουρνάρας  κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τη νομιμότητα  χορήγησης δανείων  σε πολιτικά κόμματα και επιχειρήσεις ΜΜΕ.
Ο  κ. Στουρνάρας απάντησε   σε σειρά ερωτημάτων  που έθεσαν βουλευτές-μέλη της επιτροπής  αναφορικά με τον έλεγχο που άσκησε η Τράπεζα της Ελλάδας  σε δάνεια που έδωσαν διάφορες τράπεζες , χωρίς τις αναγκαίες διασφαλίσεις, σε πολλές περιπτώσεις.
Ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ  Γιάννης Γκιόλας , ως μέλος της επιτροπής, υπέβαλε  ερωτήματα στον κ. Στουρνάρα   που αφορούν :
-  Στον τρόπο  εξαγοράς της PROTON BANK  από τον επιχειρηματία Λαυρεντιάδη, παρά τις επιφυλάξεις των ελεγκτών της ΤτΕ.
 -         Στο δάνειο ύψους 421 εκατ. Ευρώ που ενέκρινε η Εθνική Τράπεζα στη θυγατρική εταιρεία του Ομίλου της , ΄΄ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ΄΄ , με όρους  όχι συμφέροντες για την Τράπεζα
Επίσης ο κ. Γκιόλας μετέφερε   ερώτημα πολίτη, που όπως είπε παρακολουθεί, ανελλιπώς, τηλεοπτικά τις εργασίες της επιτροπής,  αναφορικά με δάνειο που έλαβε   ο πρώην Διοικητής της  Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γ. Προβόπουλος , όταν αποχωρούσε από την Πειραιώς ( 2008) για την αγορά μετοχών , τις οποίες  μάλιστα κατείχε , όντας  ( στη συνέχεια) Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας , η οποία ελέγχει όλες τις Τράπεζες, άρα και την Πειραιώς.
΄΄Πόσο νόμιμο και πόσο ηθικό ήταν αυτό …?   Ρώτησε ο κ. Γκιόλας τον κ. Στουρνάρα..
Περισσότερα στο  σχετικό βίντεο…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.